måndag 7 september 2009

Mer Taken By Trees

Att gå ut med sig själv är en balansgång. Ensamheten kan klä dig som en sombrero med blinkande julgransbelysning. En annan gång är du osynlige mannen som hänger vid bardisken och betraktar galenskapen runt omkring dig.

Det gäller att ha ett syfte. Om du gått dit för konsertens skull är det ju inga konstigheter – du väntar bara på att bandet ska gå på. Å andra sidan kan det vara den mest naturliga sak i världen att hänga vid en bardisk med en kvällstidning som enda sällskap.

Klas Östergren berättade i en intervju att han fått mycket stoff genom att bara sitta vid en bardisk och lyssna. Han har också sagt att spriten gett honom mer än den tagit. Klok man.

Taken By Trees spelning på släppfesten för "East of Eden" härom onsdagen var hur som helst en fin historia. Av Victoria Bergsmans omvittnade skygghet märktes inte mycket när hon stod på scenen. Mellansnacket var visserligen så lågt att knappt medmusikanterna kan ha hört det, men hon såg ut att trivas. Tillsammans med bland andra El Perro Del Mar framförde Bergsman "Anna", "Watch the waves" och "Tidens gång" och en eller två till från nya skivan. Det lät mycket bra.

Jag vill gärna skriva något mer om "East of Eden", men jag har svårt att fånga tanken. "Tidens gång" får mig i alla fall att tänka på Lill Lindfors "Du är den ende" och något gammalt svenskt. Jag är tveksam till om jämförelsen med Lill håller, men va fan, döm själva. Plattan finns når ni via denna länk (Spotify).

1 kommentar:

Gunilla sa...

Fint skrivet, man får många bildassociationer!