torsdag 22 november 2007

Tough guys don't dance
När vi var små och kallade varandra för cp var det alltid någon som sa "man ska inte säga så, cp är faktiskt en sjukdom". Jag vet inte vad den medicinska definitionen på cp är, men i övrigt är det en helt rimlig åsikt. En liknande invändning skulle kunna användas mot Alla som inte dansar är våldtäktsmän. Det är ju inget roligt med våldtäkter - följaktligen bör man inte skoja till en låt genom att kalla folk som inte dansar för våldtäktsmän.

Men det är ju en förbannat bra låt. Dessutom har Maskinen en poäng. Jag har svårt att tänka mig en våldtäktsman med känsla för rytm. Eller glädje. Men Alla som inte dansar är våldtäktsmän är nog inte ämnad för diskussion. Det handlar bara om en bra låt som det är kul att dansa till. Den kan ses som en uppmaning i stil med Dogges "alla som inte hoppar nu är rasister" på den tiden då han frontade Latin Kings och innan han blev svensk rapmusiks motsvarighet till Galne Gunnar.

Så. Tänk på det nästa gång du är ute, Järn-Hans. Stå inte där med armarna i kors. Dansa din djävul.

2 kommentarer:

michael sa...

Hehe, skönt inspel till Di Leva.
Om man bortser från den här i i efterhand gjorda hockeyvideon så är ju faktiskt låten i sig smått fantastisk.

Är hipstern redo för Di Leva?

Andreas sa...

Ja, du. Det vore nåt. Vi får kolla med Wirfält.

Jag ska göra ett försök och gräva fram mina DiLeva skivor. Som jag minns det gjorde han några riktigt bra saker i slutet av 80 och början av 90-talet. Men jag kan minnas galet fel.