fredag 25 april 2008

Hej DJ, dra åt helvete!

Bland alla skamliga förslag och oförtäckta hot jag fått ta emot som Dj står en av förra fredagens kommentar ut som det hårdaste omdömet någonsin. Killen till höger på bilden ovan (foto: Christoffer Hecksén) skrädde inte orden. På ostadiga ben, men med förvånansvärt stadig stämma, gick han fram till mig och Dan och sa:

- Men helvete, ni kan ju inte spela sämre musik än i Lycksele.

Jag och Dan tittade på varandra och brast sedan ut i skratt. Vad göra efter en sådan sågning? Det är väl bara att ge upp. Det är i klass med snubben som, högröd likt en medlem i Motormännens riksförbund som säger sin mening om biltullar och bensinskatt, skrek "vad är det här för jävla landsortsdisco?" när jag spelade Neneh Cherrys ”Buffalo Stance” på Community för några år sedan.

Som Dj får man ju höra en del väldigt märkliga saker. I fredags på Corona förklarade en ung dam för mig vad som var acceptabel musik och framförallt vad som inte var acceptabelt.

Hon: Du får inte spela house
Jag: Nähä (jag spelade typ TTA).
Hon: Jag kommer från Stockholm och där spelar de bara house så jag var tvungen att flytta därifrån.
Jag: Eh... ok.
Hon: Så du får inte spela house
Jag: Ok, jag ska inte göra det.

Under kvällens gång upprepades den konversationen en fem-sex gånger. Jag försökte ta en bild av henne, men hon slog kameran ur handen på mig. Sista gången hon kom fram till mig skrek hon bara: "Jag kommer från Stockholm!" stirrade på mig med en galen blick och gick därifrån.

Hursomhelst. Det var fint att Patricia hade vänligheten att dyka upp i fredags. Och jag tackar ödmjukast för de andra uppmuntrande kommentarerna från det fåtal som gillade vad jag spelade. Nästa spelning på Corona är 16 maj. Då ska jag bilda lag med den gode Micke Englund. Vi tänker bara spela house från Lycksele.2 kommentarer:

michael sa...

Ta mig fan det skönaste jag hört på länge, haha. :D

Anonym sa...

Hahaha åh det va verkligen en annorlunda kväll, du förtjänar verkligen bättre besökare å framför allt fler besökare än så, men jag hade ändå trevligt, fick ju dansa till bra musik!:)

här en en bild på oss från den kvällen, finns en till på dig om du bläddrar framåt en bild:)
http://misspatty.bilddagboken.se/p/show.html?id=195458737&directlink=1

/Patricia