torsdag 26 april 2007

Om Kjelle säger det...


... så är det väl . Jag kan inte påstå att jag föll pladask efter ett avsnitt av "The Comeback", men, som sagt, Kjell Häglund skriver: "tro inte att ni fått en klar uppfattning av serien efter enbart premiäravsnittet".

Första avsnittet av "The Comeback" lovade i alla fall en del. Historien i korta drag: Valerie Cherish (Lisa Kudrow, mycket bra!) är en skådespelerska på halvdekis. Hon har redan sett sina bästa dagar i branschen och frågan är om de egentligen var så mycket att ha. Nu satsar hon stenhårt på en comeback i en en ny sitcom. Samtidigt ska en kamerateam följa henne a la "The Osbournes". Serien är alltså en sorts fejkrealityserie.

"The Comeback" är roligt och har en hel del The Office-kvaliteter. Likt David Brent har Valerie Cherish en självbild som har väldigt lite med verkligheten att göra. Valeries fasad är hela tiden nära att krackelera, desperationen pyser ut ur hennes ögon och hotar att explodera vilken sekund som helst. Lisa Kudrow är mästerlig på att gestalta de känslorna.

Del två av "The Comeback" går på SVT2, lördag klockan 19.30 – ett obegripligt val av sändningstid. Det är lika dumt som när de sände säsong sex av "Vita huset" på SVT 24 på torsdagar klockan 19. Vem hinner se det? TV-serier ska gå på vardagar under primetime. Lördagskvällar får de mer än gärna ägna åt Så ska det låta, melodifestivaler och annan husvagnsunderhållning.

2 kommentarer:

teres sa...

hallå Andreas. Du, ska du spela nån gång under slutet av maj eller början av juni? För jag och sara hade tänkt åka neråt och det vore kul att komma och dansa till dina toner.

Andreas sa...

hej Teres!
Inget bokat än så länge i den perioden, men jag skriver om det på bloggen i fall det blir nåt. Och då vore det givetvis mycket roligt om ni var där!