onsdag 14 mars 2007

Den som väntar på något gott...


Den viktigaste frågan inom tv-världen just nu är givetvis om "Studio 60 on the Sunset strip" är nedlagd eller inte. Det ges olika bud. Enligt en artikel i Variety ligger den risigt till. Den har inte haft tillfredsställande tittarsiffror och det verkar vara få på NBC som vill kämpa för den. I bloggsofären har serien desto fler fans. savestudio60 och thesunsetstrip är två exempel.

Serien "The Black Donnellys" – om några småkriminella irländska bröder insyltade i maffian, första avsnittet lovade en klichétyngd historia som vi sett förut – ska ha tagit "Studio 60"s plats i NBC tablå.

Att de första 22 avsnitten av "Studio 60" ska visas på SVT är dock klart. Enligt SVT:s inköpschef Per Ögren börjar man sända serien i sommar eller till hösten. Enligt honom har NBC varken sagt att den är nedlagd eller att den kommer att fortsätta.


För er som inte sett något av "Studio 60" finns det några fina klipp på youtube. Bland annat det här där producenten Wes får frispel över det usla program han just producerat. "That remote in your hand is a crackpipe!" fräser han rakt in i kameran under en livesändning. Det är tre fantastiska tv-minuter. De första 11 avsnitten av "Studio 60" håller inte lika hög klass, men stundtals är den där uppe med Aaron Sorkins mästerverk "Vita huset".

Inga kommentarer: